1 keräkaali

1 sipuli
2,5 valkosipulikynttä
3 dl paistettuja ja pakastettuja suppilovahveroita
100 g pinaattia
6,5 dl vettä
1,5 dl ohrahelmiä
2 dl soijarouhetta
1 kasvisliemikuutio
½ dl Agave-siirappia
2 rkl Worcester-kastiketta (ei luomu)
1 tlk Himalajan kristallisuolaa
ripaus pippuria
Päälle vielä:
Agave-siirappia
2 dl kuohukermaa (Valion laktoositon)
Aluksi kaiverra kaalin kanta irti, ja laita se kattilaan kokonaisena kiehumaan. Samalla, kun kaali kypsyy, valmistetaan täyte. Uuni sellaseen 175 asteeseen lämpenemään.
Pilko ja kuullota sipuli ja valkosipuli voissa. Tämän jälkeen lisää silputtu pinaatti sekä pilkotut suppilovahverot. Lisää sitten vesi, ohrahelmet ja soijarouhe, sitten vielä loput ainekset ja mausteet, ja anna muhia välillä sekoitellen kunnes ylimääräinen vesi on haihtunut muhennoksesta ja ohrahelmet ovat sinulle sopivan pehmoisia. Itse suosin al dentea.
Kun täyte on valmis, kurkkaa kaalin tilanne. Vedessä kiehunut osa on valmiina hiukan kellertävän sävyinen. Itse otin silloin pois kiehumasta, kun sain täytteen valmiiksi, eli noin olisko ollut parikymmentä minuuttia. Ei haitannut, että vedenpinnan yläpuolella olleet osat olivat kovempia, koska uunissa sitten pehmenivät.
Eli kaali otetaan vedestä pois, ja sitten vuorossa kaalin lehtien irroittelut. Hiukan haastetta toi kaalin kuumuus ja tekniikan puute, mutta huomasin helpoimmaksi irroitustyyliksi lehtien puristamisen (kuin ottaisit liinan pois pallon päältä), jolloin lehti harvoin rikkoontui. Tosin, kuumaa puuhaa tosiaan oli! :)
Ilokseni huomasin, että lehdet pysyivät mukavasti kuppiasennossa, kun olin irroittanut lehden, eli hyvä homma, ettei anna mennä liian pehmeeksi tuon kaalin. Oli tosi helppoa ravistaa ylimääräiset vedet pois lehdiltä ja pistää täyte pakettiin. Käärin aluksi lehden kantapuolen täytteen päälle, siitä taivutin 'siivet' keskelle ja lopuksi lehden kärjen pitämään 'siipiä' paikallaan, ja tämä puoli alaspäin vuokaan. Kun olet kaikki saanut pakattua, päälle vielä sipaus Agave-siirappia ja desin verran kuohukermaa ja Voilà! Soija-sieni-pinaatti- kasvikaalikääryleet ovat valmiita uuniin!
Ja tietysti sitten unohdin ottaa viimosen kuvan, kun olivat tulleet tuoreena uunista, ja myö nautittiin niitä sitten puolukkahillon kera! Noh, mutta sanonpahan vain - olivat kyllä todella maukkaita! Suosittelen! Ja toivottavasti maistuu myös sinulle! <3
No comments:
Post a Comment